onsdag den 2. september 2009

Kommunikationsproblemer.

Rygter fra Finansrådet.


Finansrådets kommunikationsudvalg har besluttet sig for at gøre en helhjertet indsats for at forbedre kommunikationen med den jævne borger/kunde.

Eksempelvis har man overvejet, at ændre titlet ”bankrådgiver” til ”pengepusher”. Så vil den jævne befolkning bedre kunne forstå, at den rare bankdame, som altid har haft vældig travlt med at fortælle, hvor nemt det er at låne, pludselig smækker kassen i med en bemærkning om, at vi kunne jo bare lade være med at låne mere end vi havde råd til. Når man så spagfærdigt pipper, at man havde råd, er svaret bare: Ja, men det har du ikke mere – og det burde du have forudset.

Derfor har man også et forslag fremme om, at sloganet ”Vi er til for dig” skal ændres til: ”Du er til for os” (og i øvrigt kun så længe der er et enkelt lille dun tilbage at plukke af dig.)

Det ihærdige arbejde med at forenkle kommunikationen med den jævne befolkning fortsætter. At udtrykke sig mere direkte og uden omsvøb. ”Ren røv at trutte i”, som man siger, kommer det let rødmende fra jakkesættet der er min kilde.

1 kommentar:

  1. Så enig. En venstrefløjsaktivist, jeg husker ikke hvem, sagde engang: "Det er en større forbrydelse at eje end bank end at røve en bank". Jeg er tilbøjelig til at være enig. Bankrådgivere, journalister og politikere er dem, jeg har mindst tillid til i dette samfund. Stol aldrig på din bank, de skærer halsen over på dig første gang, du er i vanskeligheder.
    vh. Per

    SvarSlet